Opening 1e Suiker Afkickkliniek!

suikerafkickkliniekAmsterdam – Manuel Venderbos opent op 7 november 2016 samen met topkok Pierre Wind de allereerste Suiker Afkickkliniek ter wereld. Met deze ‘kliniek’ wil het Diabetes Fonds Nederland bewust maken van de hoge suikerinname en de gevolgen daarvan op de gezondheid. Met als doel de toename van diabetes type 2 te stoppen.

“Nederland is onbewust verslaafd aan suiker: 80% van de Nederlanders krijgt teveel suiker binnen, ruim 1,5 tot 2 keer teveel. Het zit in zoveel producten verstopt en we worden bovendien continu verleid tot ongezonde keuzes”, aldus Hanneke Dessing directeur van het Diabetes Fonds.

openingsuikerafkickkliniek

Manuel: “Sinds mijn suikerexperiment voor Galileo, waarbij ik 30 dagen lang 1kg suiker per dag at om te laten zien wat suiker met je lichaam doet, ben ik me nog meer in de gevolgen van suiker gaan verdiepen. Natuurlijk, alle criticasters hebben gelijk als ze zeggen: ‘Absurd, eet maar eens 1kg kaas per dag, dat is ook niet goed voor je.’

30kgsuiker

 

 

Maar om een punt te maken moet je opvallen en heel hard ‘snoep verstandig, eet een appel!’ roepen, werkt nou eenmaal niet. Tegenwoordig hou ik regelmatig een ‘SuikerTalk’ over mijn ervaringen bij bedrijven en op scholen. Een verslaving oplossen, begint bij bewustwording en daarom vind ik deze Suiker Afkickkliniek een fantastisch initiatief!”