MANUEL VENDERBOS

Manuel is vooral te porren voor radio & tv. Momenteel te zien bij De Nieuws Updates van het AD. Iedere werkdag met het laatste nieuws, sport & entertainment. En Manuel is een van de vaste gezichten van Shownieuws!

Voorheen was hij dagelijks te zien bij RTL5 met het programma Galileo en gluurde hij voor LINDA.tv quasi-brutaal in damestassen!

Manuel maakt maar liefst 3 succesvolle podcasts: de AD Mediapodcast met Angela de Jong, ‘De Veertigers’ en ‘Dad or Alive’ met bekende vaders.

Hij denkt in plaatjes. Draait of schiet ze vervolgens. Heeft lef, hooikoorts, een dochter, een zoon en een voorliefde voor 070. Is een sucker voor katjesdrop. Heeft een fascinatie voor mensen die buiten de lijntjes kleuren.

Manuel in 4 kernwoorden: Empathisch, intelligent, adrem en creatief. Kan onder druk uitstekend improviseren en heeft het talent om zware onderwerpen luchtig en met humor te benaderen zonder dat het de ernst verliest. Daarentegen worden lichte onderwerpen bij Manuel niet plat.

Venderbos zet zijn 15 jaar allround media-ervaring in via zijn eigen BV NaarDeMaan. De afgelopen tijd werkte hij o.a. voor deze opdrachtgevers. Zoekt u een allround Presentator, Verslaggever of Regisseur?  Zoekt u een Creative, Dagvoorzitter of Voice-Over? Wacht dan niet langer en help nu uw bedrijf en/of productie Naar De Maan!

Radio & TV ervaring

Qua TV: Galileo (3 seizoenen dagelijks op RTL 5), BlinQ, live kindertelevisie op Zapp, JONG en 3 Onderzoekt op NPO3 en medische tv op NPO1. Qua Radio: 5 jaar lang een zondagavondshow op 3FM, sidekicken bij Ruud de Wild en dagelijks factchecken op NPO radio 1.

Als presentator, programmamaker en verslaggever reisde Manuel Venderbos de halve wereld over en zag hij alle uithoeken van Nederland. Met als resultaat: intrigerende portretten van tiener-miljonairsjihadisten, schietende moslima’s, toptalenten, daklozentransgenders, verstandelijk beperkten en hooligans/activisten.

Manuel heeft gelogeerd bij nonnen en pedofielen, SOA’s uitgedeeld, een aap gesmokkeld uit Marokko, gezwaaid met een regenboogvlag in St. Petersburg, pepperspray getest, morfine ingenomen, illegaal vuurwerk afgestoken, gevangen gezeten, een inwendig darmonderzoek ondergaan en is de Noordzee over gezeild. Inclusief gesprekken over het leven, de dood en alles wat er tussen zit. Van liveshows en enorme evenementen tot kleine studioprogramma’s en intieme 1-camera-opnamen.

Regisseur

Ook als regisseur heeft Manuel de nodige ervaring. Drama-regie voor het TV programma D-Lounge. Videoclips voor Susanna Fields en Eastville. Item-regie voor Trauma Centrum van SBS6 en verslaggeving & regie voor RTL Boulevard.

Jeugd & Opvoeding

Op 4 juli 1976 besluit Manuel ineens dwars te gaan liggen, waardoor hij met een keizersnede ter wereld komt. Helaas hebben ze die aangeboren eigenwijze afwijking niet meer kunnen verwijderen. Manuel groeit op in een creatief en muzikaal gezin. Z’n moeder zat bij de Kelly-family en z’n vader had in die tijd een goeie Amish-imitatie in huis. Vanaf z’n 8e levensjaar wordt Manuel stelselmatig meegenomen naar het Haagse Zuiderpark. Dat zal resulteren in een levenslange liefde voor ADO. Neem hem dat niet kwalijk.

Opleiding & Vervolg

Naast structurele geluidsoverlast in de vorm van drumles volgt Manuel ook acteerlessen. Diverse bandjes en theatervoorstellingen volgen. En er is bewegend beeld van! Na het behalen van zijn VWO volgt hij 2 studies: Commerciele Economie richting Marketing & Reclame en HBO Journalistiek richting Radio & TV. Dat blijkt een gouden combinatie. Leren kletsen enerzijds, leren luisteren & vragen stellen anderzijds.

Cursussen & Vaardigheden

Media Academie in Hilversum: Interviewen voor Gevorderen, Interactive Television Development (Gedeeltelijk BBC London en Helsinki), Storytelling & Regie voor Gevorderden.

Vaardigheden: Avid, Final Cut Pro 7 & X, Dalet, Audisi GML.