30 dagen SUIKER!

klaarvoordestartafVoor het nieuwe RTL5-programma Galileo gaat Manuel een bizar experiment aan: hij gaat een maand lang alleen maar suiker eten. De presentator begint op 14 januari aan een dieet van koek, snoep en colalolly’s. 

,,Ik denk dat de eerste dagen geen straf zullen zijn. Ik zal met plezier nog een extra roze koek opeten. Maar daarna zal het me wel tegen gaan staan, vermoed ik”, zegt Manuel. ,,In dertig dagen zal ik 30 kilo suiker eten. Dat eet een normaal mens in anderhalf jaar.”

De presentator wil aantonen hoeveel suiker er in producten zit en wat het effect van te veel suiker is op het lichaam. ,,Ik vind dat heel belangrijk. Ik denk echt dat een groot deel van Nederland nog altijd niet beseft wat suiker met je doet en waar het allemaal in zit.” 

Risico’s
Het experiment brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. ,,Er is mij verteld dat mijn bloeddruk zal stijgen, dat ik me door al die sugar rushes vaak neerslachtig, futloos en moe zal voelen, dat ik diabetespatiënt kan worden, mijn lever overuren gaat draaien en ik minimaal 5 kilo ga aankomen. En oh ja, ik zal verslaafd raken aan suiker.”

Challenge
In RTL Late Night werd live het officiele startschot gegeven voor dit experiment. Late Night zal Manuel gaan volgen en hij gaf Humberto nog een kleine uitdaging:

Overige Media
Edwin Evers van 538 voelde Manuel de volgende ochtend uitvoerig aan de tand. Dagblad METRO schreef een stuk. Gerard Ekdom wenste Manuel veel succes. Kai van Q-Music vroeg zich af hoe het met de goede voornemens van 2016 gesteld was. Dagblad Parool wilde weten hoe 30 kilo suiker er nu precies uitziet als je het in een kruiwagen stopt en in je keuken neerzet en maakte een foto. Sander Hoogendoorn (Hoogie) van de middagshow van 3FM maakte live mee dat Manuel in z’n eerste sugar rush zat. En het Algemeen Dagblad vatte de boel nog een keer samen en photoshopte Manuel’s foto met snoephartjes. RTL Nieuws beschreef DAG 1 en belde met het voedingscentrum ‘Don’t try this at home!’. Ook onze Zuiderburen van Het Nieuwsblad.be kregen er lucht van.

Na week 1 wilde Kai van Q-Music wel weten hoe Manuel zich voelde. Hashtag strontchagrijnig! Daarentegen deden de dames van RTL Koffietijd er gewoon een schepje zoetigheid bovenop.

Op DAG 14 gaf Manuel een update bij Ekdom in de Ochtend op radio 2. En Evers Staat Op (538) peilde eveneens het suikerniveau. Op DAG 15 draaide Kai van Q-Music ‘Haus am See’ van Peter Fox om te kijken of Manuel daar relaxt van werd en hij legde de relatie tussen bokkepootjes en Manuels nieren.

DAG 16 was de dag van de tussenmeting. Door de hoge glucosewaarden (suiker in Manuels bloed) – gelijk aan de waarden van een suikerpatiënt! – is er door de arts besloten per direct te stoppen met het experiment. Het punt is gemaakt. Manuels gezondheid is belangrijker. DAG 16 werd dus de laatste dag van het suikerexperiment en dat vertelde Manuel live bij RTL Boulevard (VIDEO) aan de desk. Een paar dagen daarna belde Lars Boele van Q-Music om te checken of Manuel al een beetje was bijgekomen.. NOT.

Updates
Volg Manuel ook na dit experiment via zijn Facebook, Instagram en Twitter. Daar zal hij je helemaal op de hoogte houden over hoe hij weer gezond gaat worden! Galileo zelf wordt vanaf 7 maart iedere werkdag uitgezonden op RTL 5 om 19:30u en wordt gepresenteerd door Luuk Ikink. Manuel’s suiker-experiment zal direct in de eerste week worden uitgezonden.