[NEW] Seizoen 3 van De Veertigers!

Het leven begint bij 40, zeggen ze. Nou niet dus! Of is het de start van het ouder worden en een totaal nieuw leven? Hoe kijkt de generatie die opgroeide met de Walkman, The A-Team en ‘bruine bonen met slasaus’ als avondeten, naar de jongeren van nu, hun ouders, werk en vooral zichzelf?

Na 22 succesvolle afleveringen kijken radiomaker Sander de Heer (46), presentator Manuel Venderbos (45), presentatrice Wytske Kenemans (41) en programmaker Jet Sol (50) terug op twee seizoenen van hun wekelijkse podcastserie. Op basis van dit succes kon een derde seizoen dan ook niet uitblijven en verschijnt vanaf woensdag 29 september de eerste aflevering bij podcastlabel Topcast Media.

Waar De Veertigers de eerste seizoenen vooral druk waren met hun eigen perikelen, staat het derde seizoen in het teken van bijzondere gasten. ‘40 PLUS!’ dus dat wil zeggen: De Veertigers PLUS een mede-veertiger met een totaal ander levensverhaal. Manuel: “Elke aflevering zit er dus iemand aan tafel die alles is wat wij niet zijn of hebben.”

Zo hebben De Veertigers gesprekken met een mede-veertiger die bewust ‘kindvrij’ is. Jet: “Het klinkt heerlijk, als een soort ‘buutvrij for life’, maar toch zou ik er niet aan moeten denken!”. Ook praten De Veertigers over discriminatie met een geadopteerde homoseksuele man, die zelf ook weer kinderen adopteert. En te gast is een alleenstaande moeder die in de wereld van online dating duikt. Wytske Kenemans: “Ik zat echt met mijn oren te klapperen toen ze vertelde hoeveel getrouwde mannen zich aan haar opdrongen op het schoolplein of via Facebook.” 

Thema’s als vriendschap, relaties, geld, werk en seks passeren als vanouds in het derde seizoen weer de revue. Ondanks dat Jet Sol haar veertigerjaren officieel inmiddels achter haar heeft liggen, mag ze in het derde seizoen nog steeds wekelijks aanschuiven in de show. Manuel: “Ja, Jet heeft dispensatie gekregen op voorwaarde dat ze dat in natura goedmaakt als onze huis-feeder.”

Het nieuwe seizoen van De Veertigers is vanaf woensdag 29 september wekelijks te beluisteren op alle podcastplatformen, waaronder Spotify en Apple Podcasts. De aflevering komt om 12:00u online. Een mooi moment om samen met Sander, Wytske, Manuel en Jet de week doormidden te hakken met een momentje voor jezelf! 🙂