Nieuwe serie ‘De Veertigers’

Het leven begint bij 40, zeggen ze. Maar wat begint er dan? Of is het het begin van het einde? Hoe kijkt de generatie die opgroeide met de Walkman, The A-Team en ‘bruine bonen met slasaus’ als avondeten, naar de jongeren van nu, hun ouders, werk en vooral zichzelf?

Radiomaker Sander de Heer (46), presentator Manuel Venderbos (45), presentatrice Wytske Kenemans (41) en programmaker Jet Sol (50) kijken met veel succes terug op drie seizoenen van hun wekelijkse podcastserie. Op basis van dit succes kon een vierde seizoen dan ook niet uitblijven en verschijnt vanaf woensdag 19 januari de eerste aflevering. Wederom in samenwerking met podcastlabel Topcast Media.

Waar De Veertigers de eerste 2 seizoenen seizoenen vooral druk waren met hun eigen perikelen, stond het derde seizoen in het teken van bijzondere gasten. ‘40 PLUS!’ dus dat wil zeggen: De Veertigers PLUS een mede-veertiger met een totaal ander levensverhaal. Manuel: “Elke aflevering zit er dus iemand aan tafel die alles is wat wij niet zijn of hebben.”

Zo hebben De Veertigers gesprekken met een mede-veertiger die bewust ‘kindvrij’ is. Jet: “Het klinkt heerlijk, als een soort ‘buutvrij for life’, maar toch zou ik er niet aan moeten denken!”. Ook praten De Veertigers over discriminatie met een geadopteerde homoseksuele man, die zelf ook weer kinderen adopteert. En te gast is een alleenstaande moeder die in de wereld van online dating duikt. Wytske Kenemans: “Ik zat echt met mijn oren te klapperen toen ze vertelde hoeveel getrouwde mannen zich aan haar opdrongen op het schoolplein of via Facebook.” 

Onder het motto ‘er valt nog zoveel te bespreken’ starten Manuel, Wytske, Sander en Jet seizoen vier. Met thema’s als: rimpels, sleutel je wel of niet aan jezelf, tics, afwijkingen, angsten, rolverdeling in huis, broer/zus relaties en nog veel meer. Luisteren dus! Vanaf woensdag 19 januari iedere week (gratis!) op alle podcastplatformen, waaronder Spotify en Apple Podcasts. De aflevering komt om 12:00u online. Een mooi moment om samen met Sander, Wytske, Manuel en Jet de week doormidden te hakken met een momentje voor jezelf! 🙂