Manuel vertrekt op 1 april bij de EO

csm_Manuel_Venderbos_e3c78b007bNa vijftien jaar gaan de EO en Manuel Venderbos uit elkaar. De presentator en programmamaker vertrekt per 1 april 2015. “Geen grap, de koek is wel zo’n beetje op”, schrijft Manuel op zijn Facebookpagina. “Na vijftien jaar vol ups en downs hebben we moeten constateren dat we steeds meer uit elkaar zijn gegroeid. Ik kan me niet meer vinden in de huidige koers, de visie en het vervolg.”

Manuel wil niet te veel uitweiden over de ins en outs van zijn vertrek. “Ik kijk liever terug op de talloze mooie radio- en tv-programma’s die ik heb mogen maken. Van het doorbreken van taboes in JONG tot het aan de kaak stellen van homohaat in Rusland met 3 Onderzoekt.”

Het management van de EO bevestigt het vertrek van Manuel. “Manuel betekende veel voor de EO. Als presentator wist hij grote groepen mensen aan te spreken door zijn onbevangen benadering. Daarmee is waardevolle televisie gemaakt met echte ontmoeting en prachtige verhalen. Ook op de radio (NPO3FM en NPORadio1) lukte hem dat. Wij zijn hem dankbaar voor zijn vijftien jaar lange inzet voor ons omroepbedrijf.”

Klik hier voor het hele statement van Manuel!