De AD Media Prijzen van 2023!

Haal de smokings en glitterjurken uit de kast, zet de champagne maar koud. De makers van de AD Media Podcast laten 2023 niet eindigen zonder voor de derde keer de prestigieuze AD Media Prijzen uit te reiken. Wie worden de opvolgers van onder meer Even tot Hier, Oogappels en Hélène Hendriks?

De AD Media Prijzen zijn in 2021 in het leven geroepen om hét programma te eren dat geheel onterecht nog nooit een prijs had gewonnen. En dat blijkt effect te hebben. De twee voorgaande winnaars, Even tot Hier en Oogappels, gingen er het jaar erna prompt met de Gouden Televizier-ring vandoor.

Voor presentatrice Hélène Hendriks, in 2022 gekroond tot ons favoriete duizenddingendoekje op tv, was het de opmaat naar een eigen talkshow en een Zilveren Televizier Ster. De kanshebbers voor dit jaar zijn dus gewaarschuwd. Dit zijn de genomineerden:

Beste programma dat onterecht nog nooit een prijs heeft gewonnen:

De Avondshow met Arjen Lubach, het team van Lubach maakt met zichtbare energie en toewijding een dagelijks satirisch programma van hoog niveau.

Dag&Nacht, herkenbare dramaserie die zich afspeelt op dé ziekenhuisafdeling waar leven en dood dicht bij elkaar liggen: de kraamafdeling.

Hunted VIPS, zelden is de toevoeging van BN’ers een vooruitgang voor een tv-format, maar Hunted VIPS is de uitzending die de regel bevestigt.

Meest hartveroverende realityster van 2023:

– Gert Verhulst, kijk de Verhulstjes op Videoland en je weet exact waarom hij deze prijs verdient.

De Augurkenkoning, Oos Kesbeke kan foeteren als een Matthijs van Nieuwkerk-light maar zijn werknemers in de augurkenfabriek foeteren gewoon terug.

– Boer Haico, de boer-zonder-ervaring wond niet alleen Ellen maar elke vrouwelijke kijker om zijn vinger in Boer zoekt Vrouw.

Dé redder in nood van gevallen tv-sterren van 2023:

Deze prijs kon niet ontbreken in het jaar waarin het dagelijks over grensoverschrijdend gedrag ging, maar helaas was de transfer van Matthijs van Nieuwkerk net te laat voor de jury.

– John de Mol, nam zonder scrupules voormalig NPO-wegkijker Frans Klein in dienst en bewijst geen moreel kompas te hebben door Peter Gillis op de buis te houden.

– Johan Derksen, hoeft niks van een zaak te weten om onmiddellijk het slachtoffer als dader aan te wijzen.

– Jan Slagter, draafde onvermoeibaar op aan talkshowtafels om Matthijs van Nieuwkerk, Tom Egbers en al die anderen te verdedigen.

Het programma dat een betere uitzendplek verdient in 2024:

Hockeyvaders, dramaserie die staat weg te kwijnen op Videoland, maar de zondagavond van RTL 4 enorm zou opfleuren.

De Fomo show, heeft de NPO eindelijk een programma dat een hit is onder jongeren, staat het weggestopt op YouTube.

Radar, hét consumentenprogramma van Nederland is verbannen naar NPO 2 omdat de kijkers ‘te oud’ zijn.

Hét onvergetelijke tv-moment van 2023:

Hier geen genomineerden. Volgens de jury kon er maar één fragment de winnaar zijn. Welke dat is, hoor je op 26 december, als alle winnaars bekend worden gemaakt op deze website.