‘Beste Podcast van 2023’

Nou ja! Blijk je ineens één van de beste podcasts van 2023 te hebben gemaakt volgens Trouw. Wat leuk! Vereerd. En sprakeloos. Dan maar gewoon hieronder de text van de recensie (Helen Verkaik) en heel veel dank aan alle dames van afgelopen seizoen 6, die kwamen ‘solliciteren’ als nieuwe vaste Veertiger. En een extra speciale vermelding voor onze lieve Jet Sol, die vorig seizoen vertrokken is. ‘We’ll be back in 2024!’ zoals de recensent suggereert! 

De Veertigers
“Het had een onderwerp uit hun eigen podcastreeks kunnen zijn: hoe hou je het na ruim drie jaar nog leuk? De Veertigers lukt het. Vanaf 2020 kwamen Manuel Venderbos, Wytske Kenemans, Sander de Heer en Jet Sol samen in de keuken van Jet, om het te hebben over eten in de jaren tachtig, de walkman, grijze haren of andere zaken die voor veertigers (en vijftigers, of dertigers) nostalgie opleveren.

Geregeld zijn er tranen van het lachen, maar soms ook van het huilen, zoals wanneer het gaat over zorgen voor je ouders. Inmiddels zijn we zes seizoenen verder, is Jet vertrokken (50+), en kwam daarom dit jaar elke aflevering een andere leeftijdgenoot ‘solliciteren’. Wie het is geworden? Dat horen we vast volgend jaar.” (tekst: Helen Verkaik)

Ook in notabene het december-nummer van ‘de glossy der glossy’s’ LINDA worden we getipt als LUISTERTIP in de rubriek van Angelique Houtveen LUISTERENenzo.

NB: ^Dikke disclaimer^ Lijstjes, rubrieken en recensies zijn natuurlijk vooral waar en leuk als je erin staat (en er goed vanaf komt). Dus je begrijpt: dit is een bindend luister-advies!

PS: Gezien het tekstje heeft Angelique zelf ook nog een seizoentje te Bingen, want onze Jet Sol heeft inmiddels het mothership verlaten. In seizoen 6 gaan we op zoek naar een nieuwe (bekende) Veertiger (v)!

PPS: In seizoen 7 (zsm online!) hebben we die gevonden!